NOS NieuwsAangepast

Iran: Israël achter Thaise aanslag

Iran beschuldigt Israël van betrokkenheid bij de mislukte aanslag in Bangkok. Een regeringswoordvoerder in Teheran ontkent dat Iran enige rol heeft gespeeld bij de explosies van gisteren in de Thaise hoofdstad.

"Iran gelooft dat elementen van het zionistische regime verantwoordelijk zijn voor deze terreurdaden", zei de woordvoerder, verwijzend naar Israël. Dat land zegt juist aanwijzingen te hebben dat Iran achter de aanslag zit.

De Iraanse woordvoerder noemt die aantijging "ongegrond". "Pogingen van Israël om de goede relatie tussen Thailand en Iran te schaden, zullen geen resultaat opleveren", zei hij.

Spanningen

Bij de mislukte aanslag in Bangkok waren drie Iraniërs betrokken. Twee zijn gearresteerd, de derde wist naar Maleisië te ontkomen.

Tussen Iran en Israël groeien de spanningen, vooral vanwege het nucleaire programma van Iran. Israël zegt dat het land kernwapens probeert te maken. Iran houdt vol dat het nucleaire programma louter vreedzame doelen dient, zoals energieopwekking en medische toepassingen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl