Er zijn vorig jaar meer aanhoudingen verricht door tips die bij Meld Misdaad Anoniem zijn binnengekomen. Dat heeft directeur Guus Wesselink van de meldlijn in het Radio 1 Journaal gezegd. De meldlijn werd ook vaker gebeld.

De anonieme meldingen hebben tot nu toe geleid tot 1600 aanhoudingen. Gemiddeld leidde één op de acht meldingen tot een aanhouding. In 2010 was dat één op de negen.

Meld Misdaad Anoniem verwacht dat het aantal aanhoudingen in werkelijkheid hoger ligt. "We krijgen van de politie maar mondjesmaat resultaten terug", zegt Wesselink. "Zaken duren soms lang en dan vergeet de politie om de resultaten aan ons door te geven." De stichting weet van 35 procent van de aangedragen zaken wat de politie er mee heeft gedaan.

Bekende zaken

Bij de meldlijn kwamen vorig jaar 6 procent meer tips binnen. Volgens Wesselink komt dat doordat de meldlijn steeds bekender wordt en doordat sommige zaken veel in het nieuws zijn geweest. Over bekende zaken zoals de vermissing van Farida Zargar en de voetbalrellen in Utrecht kwamen bijvoorbeeld veel tips binnen.

Vanaf vandaag is er ook een Meld Misdaad Anoniem-app voor de mobiele telefoon.

STER reclame