NOS VoetbalAangepast

Van Basten coach Heerenveen

Marco van Basten is vanaf komend seizoen de coach van sc Heerenveen. Hij heeft een contract getekend voor twee jaar. Van Basten volgt Ron Jans op, die na dit seizoen na twee jaar vertrekt bij de Friese eredivisieclub.

De 47-jarige Van Basten, oud-speler van Ajax en AC Milan en voormalig bondscoach (2004- 2008) van Nederland, nam in mei 2009 ontslag als trainer van Ajax en was sinsdien zonder club.

Eind vorig jaar was Van Basten in beeld als algemeen directeur bij Ajax, maar die aanstelling ging door onenigheid in de Raad van Commissarissen van die club uiteindelijk niet door. Ook de functie van trainer bij Sporting Lissabon ging op het laatste moment niet door.

"Mooie, nieuwe uitdaging"

"Dit voelt als een mooie en nieuwe uitdaging. Wat ik bij het Nederlands elftal en Ajax heb meegemaakt, neem ik als ervaring mee. Ik ben wijzer dan toen", zei Van Basten tijdens zijn presentatie.

"Enkele weken geleden heb ik voor het eerst gesproken met Heerenveen. Die gesprekken gaven veel vertrouwen. Ik vind Heerenveen een heel mooie club. Afgelopen zomer heb ik besloten liever in Nederland aan het werk te gaan dan in het buitenland. Of ik me moet bewijzen? Dat moet je altijd, waar je ook gaat werken. Dat zal hier niet anders zijn."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl