NOS NieuwsAangepast

Prinses Máxima in Turkije

Prinses Máxima is voor drie dagen in Turkije in haar rol als VN-adviseur 'Inclusive Finance' en als erevoorzitter van het G20 Global Partnership for Financial Inclusion (GPFI).

Prinses Máxima is in september 2009 benoemd als speciale pleitbezorger van de secretaris-generaal van de Verenigde Naties, Ban Ki-moon. Prinses Máxima adviseert in deze functie Ban Ki-moon over toegang tot financiële diensten. Verder zet ze zich wereldwijd in om financiële diensten voor iedereen toegankelijk te maken.

In Turkije spreekt Máxima onder anderen met de ministers van Economische Zaken en Financiën en de gouverneur van de Centrale Bank van Turkije. Verder heeft ze een ontmoeting met vertegenwoordigers van diverse internationale organisaties, zoals IMF, Wereldbank en Verenigde Naties.

Training

Woensdag, op de laatste dag van haar bezoek, bezoekt Máxima het 'Women Entrepreneurship Support Project'. Via dit project hebben duizenden vrouwen training en coaching gekregen bij het opzetten van een eigen onderneming, zoals het schrijven van een ondernemersplan en toegang verkrijgen tot financiële diensten.

Verder bezoekt Máxima een bilateraal hulpprogramma van het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken, 'Women Education and Employment Association', waarbij vrouwen worden geholpen op de arbeidsmarkt.

Inclusive Finance staat voor toegang tot financiële diensten, tegen een redelijke prijs en op duurzame wijze. Wereldwijd kunnen 2,7 miljard mensen en miljoenen bedrijven geen gebruik maken van financiële diensten als leningen, bank- en spaarrekeningen of verzekeringen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl