NOS NieuwsAangepast

Meldpunt Waardevolle Gezelligheid met Polen

De PVV heeft een meldpunt opgericht waar mensen kunnen klagen over Midden- en Oost-Europeanen. Dat kan gaan om overlast, vervuiling en verdringing op de arbeidsmarkt. Het is niet de eerste keer dat de PVV een meldpunt opricht. En de PVV is ook niet de enige. Politieke partijen gebruiken zo'n meldpunt wel vaker om een kwestie op de kaart te zetten.

Op dit meldpunt is meteen al veel kritiek. De Poolse ambassade is kwaad over het initiatief en noemt het discriminerend. Ook GroenLinks vindt het maar niks, de partij noemt het stemmingmakerij.

Waardevolle Gezelligheid

Maar inmiddels is er ook al een tegenhanger: Meldpunt Waardevolle Gezelligheid van Mr. Polska (22). De rapper emigreerde toen hij 3 was met zijn moeder naar Nederland en werd hier in 2011 door stichting Polonus verkozen tot de Pool van het Jaar. Dominik Wlodzimierz Groot, zoals hij geboren werd, wil via het meldpunt waardevolle en gezellige verhalen van Nederlanders over Polen verzamelen en die bundelen.

"Sinds 1 mei 2007 stelt Nederland de grenzen open voor werknemers uit het Oostblok. Vanaf dat moment is de Nederlandse cultuur verrijkt met hardwerkende jongelui die zich te pletter werken en hun stinkende best doen om er wat moois van te maken", staat op het meldpunt te lezen. Dus "heb je een een waardevolle gezellige ervaring met een Pool", dan kan je die daar melden.

"He he eindelijk gezellige oost Europese publiciteit", twitterde Mr. Polska vandaag.

Door: Helen

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl