AZ haalt uit bij ADO Den Haag

time icon Aangepast

AZ heeft zijn eerste competitiezege van 2012 geboekt en heeft nu net zoveel punten als koploper PSV.

De ploeg van Gertjan Verbeek won mede dankzij drie treffers van Charlison Benschop met 6-0 bij ADO Den Haag.

AZ nam direct het initiatief en was via Maarten Martens al snel dicht bij een doelpunt. ADO liet zich na een kwartier iets meer gelden, maar nadat Benschop de score had geopend met een puike kopbal was AZ weer heer en meester. Benschop zorgde met een knap schot vlak na rust ook voor 2-0.

Die treffer was het sein voor ADO-coach Maurice Steijn om recente aanwinst Ebi Smolarek te laten debuteren voor zijn ploeg. Het gewenste resultaat bleef uit: na gemiste kansen van Brett Holman en Martens liet Benschop ook nog de 3-0 aantekenen; een knappe balaanname liet hij volgen door een bekeken schot. Martens en Jozy Altidore, die zijn invalbeurt opsierde met twee treffers, voerden daarna de score verder op.

Vijf keer

"Dit hadden we even nodig. Het goede spel was er wel, maar we scoorden steeds niet. Nu scoren beide spitsen samen vijf keer", Aldus AZ-coach Verbeek die verwees naar de hattrick van Benschop en de beide treffers van Altidore. "Een uitstekend resultaat en erg goed voor het vertrouwen."

ADO Den Haag-trainer Steijn legde na afloop uit waarom de aanvoerdersband was overgegaan van spits Lex Immers naar doelman Gino Coutinho. "We denken dat het beter is voor het team", aldus Steijn die voor het duel met AZ anderhalf uur met Immers sprak over zijn rol in het elftal. "Het is een keuze van ons. We hopen dat Lex nu vrijer gaat spelen en zijn oude niveau weer haalt."

Over de forse nederlaag, de grootste tot dusver in het Kyocera Stadion, was Steijn ook duidelijk. "Het is een keihard verlies. Het is geen schande om van AZ te verliezen, maar 6-0 is dat wel. Een trieste avond."

STER Reclame