NOS NieuwsAangepast

Vogelbescherming wil jachtverbod

Vogelbescherming Nederland wil dat staatssecretaris Henk Bleker van Landbouw de Franse overheid gaat vragen een jachtverbod op vogels in te stellen.

Door het koude winterweer zijn veel Nederlandse vogels naar het zuiden getrokken. Volgens de Vogelbescherming worden de eenden, wulpen en houtsnippen daar afgeschoten door Franse jagers.

Diverse provinciale politici van de Partij voor de Dieren riepen eerder deze week ook op tot een jachtverbod in Nederland verband met het winterweer. De partij vindt dat Gedeputeerde Staten van de provincies tijdelijk een algeheel verbod moeten instellen voor het afschieten van wild.

Provincies

De provincie Utrecht stelde maandag als eerste provincie een jachtverbod in. Het jachtseizoen is al gesloten, het verbod geldt alleen voor het afschieten van wild dat overlast veroorzaakt. Deze dieren hebben het al moeilijk genoeg om te overleven, stelt de provincie, dus moeten we ze nu met rust laten.

Zuid-Holland meldde vandaag dat het jagen op watervogels als kolganzen en meerkoeten verboden is. De provincie Gelderland stelt voorlopig geen jachtverbod in, omdat het groot wild volgens de provincie de vorstperiode kan hebben.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl