NOS NieuwsAangepast

Digitale Citotoets niet bereikbaar

Verschillende scholen blijken niet te kunnen inloggen bij het Cito, het bureau dat de toets verzorgt die wordt afgenomen onder leerlingen van groep acht op de basisschool. Aan de hand van de uitslag wordt mede bepaald of de scholier naar vmbo, havo of vwo gaat.

Van de toets bestaat een digitale versie. Scholen kunnen leerlingen daarvoor aanmelden, wanneer ze denken dat ze extra moeite hebben met het maken van een toets op papier. Dat geldt bijvoorbeeld voor leerlingen die dyslectisch zijn.

Storing

Het inloggen voor de digitale versie van de toets blijkt op verschillende basisscholen niet mogelijk. Het Cito kan nog niet zeggen hoeveel scholen door de storing zijn getroffen. Scholen worden op de hoogte gehouden via twitter en de site van het Cito.

Zo'n 162.000 basisschoolleerlingen zijn vandaag begonnen aan de Citotoets, die officieel Eindtoets Basisonderwijs heet. Daarvan zijn 1565 leerlingen aangemeld voor de digitale versie. De toets bestaat uit 200 meerkeuzevragen op het gebied van taal, rekenen-wiskunde en studievaardigheden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl