NOS NieuwsAangepast

Geen straf 'BNN-kannibalen'

Twee presentatoren van BNN die in een televisieprogramma een klein stukje vlees van elkaar hebben gegeten, krijgen geen boete. Het Openbaar Ministerie ziet geen aanleiding om Dennis Storm en Valerio Zeno te vervolgen.

Dat hebben minister Van Bijsterveldt van Onderwijs en minister Opstelten van Veiligheid en Justitie geantwoord op vragen van het CDA-Kamerlid Haverkamp.

Mensenvlees

"Kannibalisme is als zodanig niet strafbaar," stellen de ministers. "Wel zou er bij het verkrijgen van mensenvlees onder omstandigheden sprake kunnen zijn van andere strafbare feiten. Het OM ziet geen aanleiding om tot vervolging over te gaan."

In het programma Proefkonijnen aten Storm en Zeno een stukje vlees van elkaar, dat ze operatief hebben laten verwijderen van hun zij en bil. Een kok heeft het vlees bereid.

Daadwerkelijk

Kamerlid Haverkamp wilde van de ministers weten of het de twee echt elkaar vlees hebben gegeten. De ministers schrijven dat "volgens BNN de handelingen, zoals in de uitzending te zien, daadwerkelijk hebben plaatsgevonden".

Volgens de ministers is niet duidelijk of dit kannibalisme was en gebeurde het met wederzijdse toestemming.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl