NOS NieuwsAangepast

BN'ers vormen Nachtwacht

28 Bekende Nederlanders zullen volgende week donderdag een levende versie van de Nachtwacht vormen. Onder andere Edwin van der Sar, Jaap Jongbloed, Irene Moors en Bennie Jolink komen figureren in het project, dat wordt gefotografeerd door Patricia Steur.

Het gaat om een actie ter ere van het Goed Geld Gala. Op die bijeenkomst wordt bekendgemaakt welke bedragen tachtig goede doelen tegemoet kunnen zien van loterijen als de Postcode Loterij. Alle participanten zijn ambassadeurs van goede doelen.

Flirt

"Ik vind het heel speciaal om zo'n grote groep BN'ers vast te leggen in een levend schilderij. Al weken ben ik bezig met de voorbereidingen", zegt Steur.

Ze is niet van plan het schilderij precies na te bootsen, maar noemt het 'een flirt' met het meesterwerk. "Maar spectaculair wordt het zeker."

De foto wordt genomen op de plek in het Rijksmuseum waar vanaf volgend jaar het origineel weer komt te hangen. Dat gedeelte is nu nog afgesloten, vanwege de verbouwing van het museum.

Record

Na de fotoshoot zal op het Goed Geld Gala bekend worden gemaakt hoeveel geld de goede doelen dit jaar krijgen van de Goede Doelen Loterijen. Dat bedrag is nog niet bekend gemaakt, maar volgens de organisatie gaat het om een record.

Vorig jaar werd 270 miljoen euro uitgekeerd aan projecten op het gebied van mens, natuur, gezondheid, welzijn en cultuur.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl