NOS NieuwsAangepast

Ruim 100 doden door kou Europa

Meer dan honderd Europeanen zijn inmiddels door het winterweer overleden. Vooral in Oost-Europa zijn veel slachtoffers gevallen.

Oekraïne is het zwaarst getroffen met in totaal 63 doden, van wie twintig in de afgelopen nacht. Toen daalde de temperatuur in het land tot onder de -30 graden. Ongeveer duizend mensen zijn met bevriezingsverschijnselen opgenomen in ziekenhuizen.

In Polen zijn tot nu toe 29 mensen doodgevroren. In de nacht van woensdag op donderdag stierven negen mensen aan de kou. De meeste slachtoffers zijn daklozen.

Helikopters

Delen van de Zwarte Zee bij Roemenië zijn dichtgevroren. Daar is het dodental opgelopen tot 22.

In Bulgarije werd op sommige plaatsen de laagste temperatuur in honderd jaar gemeten. In dorpen in Servië en Bosnië zijn bij elkaar 11.000 mensen door zware sneeuwval afgesloten van de buitenwereld. Dorpen worden bevoorraad met helikopters.

Trein

Doordat de bovenleiding van een trein was geknapt, moesten honderen mensen in Italië de nacht in een trein doorbrengen. De reizigers hadden geen water en voedsel. In Italië zijn tientallen treinen uitgevallen. Volgens meteorologen wacht Italië de strengste winter in 27 jaar.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl