NOS NieuwsAangepast

Willem-Alexander en Máxima 10 jaar

Prins Willem-Alexander en prinses Máxima zijn vandaag tien jaar getrouwd. De NOS zendt vanmiddag om 14.15 uur op Nederland 1 een uitgebreide samenvatting uit van hun huwelijksdag op 2-2-2002.

Die zonnige februaridag (het was destijds 15 graden) begon met het burgerlijk huwelijk in de Beurs van Berlage in Amsterdam, waar burgemeester Job Cohen het huwelijk sloot.

Aansluitend vond de kerkelijke huwelijksinzegening plaats in de Nieuwe Kerk in Amsterdam. Wereldberoemd werden de beelden van de tranen van Máxima, toen bandoneonspeler Carel Kraayenhof de tango 'Adios Nonino' speelde.

Na de kerkdienst volgde de rijtoer door Amsterdam en uiteindelijk de kus op het balkon van het Paleis op de Dam.

NOS-special

De NOS-special 'Tien jaar Willem-Alexander en Máxima' is gisteravond door ruim 2,3 miljoen mensen bekeken. Het programma dat werd uitgezonden op Nederland 1, is daarmee volgens de Stichting KijkOnderzoek het best bekeken tv-programma van gisteren.

In het programma blikten de echtgenoten terug op de afgelopen tien jaar, aan de hand van archiefbeelden en eerder uitgezonden interviews. Kunstenaar Mondo Leone zong in het programma een lofzang op Máxima, 'mijn sexy koningin'.

NOS Willem-Alexander en Máxima, de mooiste momenten van 2-2-2002, 14.15 - 15.55 uur op Nederland 1.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl