NOS NieuwsAangepast

In- en uitchecken geen probleem voor student

De voorlichtingscampagne om studenten eraan te herinneren dat ze in de trein moeten in- en uitchecken lijkt een succes. Volgens de NS lopen negen van de tien studenten op het station langs een incheckpaaltje.

Het vervoersbedrijf meet sinds 1 december of studenten in- en uitchecken. Dat gebeurt vooral door conducteurs die dat dagelijks in de trein controleren.

Het voorlichten van de studenten begon eind november. De NS wil graag dat studenten inchecken, zodat ze kunnen zien wanneer er hoeveel mensen in de trein zitten. Tot 1 januari was het voor studenten met een ov-kaart niet verplicht om in te checken, omdat de meeste van hen de doordeweekse periode vrij kan reizen.

Braaf

Volgens woordvoerder Eric Trinthamer houden de studenten zich braaf aan de nieuwe regels. "Wij hadden ook wel verwacht dat ze zouden in- en uitchecken, maar het resultaat is zelfs beter dan we gehoopt hadden." De studenten moeten in het lokale openbare vervoer al een tijdje verplicht in- en uitchecken waardoor ze het al gewend waren.

Studenten die niet inchecken komen er vooralsnog zonder boete van af. De NS wil ook de laatste 10 procent nog de tijd geven om te wennen aan de nieuwe regels. Of er uiteindelijk wel een boete komt wordt in de komende tijd besloten. Ook over de hoogte van de boete valt nog niets te zeggen, aldus de woordvoerder.

Door: Ikram

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl