NOS NieuwsAangepast

Ex-PVV'er Bosman live op radio overvallen

Ex-PVV'er Cor Bosman is vanmiddag live op de radio overvallen. De Limburgse politicus stond net de zender L1 telefonisch te woord, toen twee daders probeerden zijn supermarkt te overvallen.

Statenlid Bosman was in de uitzending omdat hij had geprotesteerd tegen het gebruik van zijn beeltenis in een filmtrailer. Tijdens het gesprek is ineens commotie en geschreeuw te horen.

"Godverdomme, weg!", roept Bosman ineens uit, gevolgd door de vraag "Wat is er?" Daarna is een duidelijk geëmotioneerde vrouwenstem te horen en het geluid van Bosman die de achtervolging inzet op de daders.

Onzeker

"We weten niet helemaal zeker wat daar gebeurde", merkt de L1-presentator na enkele momenten op. "Het klonk redelijk ernstig."

Later bleek dat de twee een greep uit de kassa hadden gedaan, waarna Bosman hen tevergeefs achtervolgde.

Over een buit is nog niets bekend. Niemand raakte gewond.

Uit de partij

Bosman werd vorige week uit de PVV gezet omdat hij zich discriminerend had uitgelaten over een collega-Statenlid. Hij besloot zelfstandig verder te gaan als Statenlid.

Bosman sprak gisteravond uitgebreid over de zaak bij Pauw en Witteman. Beelden van die uitzending werden meteen gebruikt in de trailer voor de film Doodslag met Theo Maassen.

De distributeur gebruikte de beelden om de hufterigheid in de samenleving te illustreren, maar nadat zowel het programma als Bosman hadden geprotesteerd, werd het filmpje offline gehaald.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl