NOS NieuwsAangepast

Met gevoelige plaat op de gevoelige plaat

Unbreakable, een simpel, maar daardoor des te doeltreffender project. Het project is een fotoreportage van de New Yorkse kunstenares Grace Brown. Ze zette vrouwen, die in het verleden seksueel misbruikt zijn, letterlijk op de gevoelige plaat. Ze hebben op de foto's namelijk een bord vast met daarop quotes van belagers terwijl ze zich aan hen vergrepen.

De quotes zijn zo direct dat ze zorgen voor een huiveringwekkend gevoel. Brown gaf het startsein voor het project door zelf haar verhaal te doen. Ze maakte een zelfportret, met een bord met daarop 'Can I write you a check to keep you quiet?'. Dit zou gevolg zijn van een oneerbaar voorstel dat haar is gedaan.

Inmiddels heeft de reportage een groot publiek bereikt en geeft de fotografe bezoekers van haar blog de mogelijkheid om foto's in Unbreakable-stijl te uploaden. En met succes. Brown zegt: "In eerste instantie was het gewoon een project, maar pas later realiseerde ik hoe krachtig het is als mensen over de hele wereld zich kunnen verzamelen en zelf hun foto's kunnen plaatsen."

Door: Jurjen

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl