NOS NieuwsAangepast

PVV'er Bosman geeft zetel Limburg niet op

De Limburgse PVV'er Cor Bosman, die vorige week uit de fractie werd gezet, gaat door als eenmansfractie. Dat heeft hij gezegd tegen de Limburgse zender L1.

In een uitgebreid interview zei Bosman dat hij verdergaat onder de naam Partij voor Leefbaarheid en Democratie. Hij blijft het college van Gedeputeerde Staten steunen, net als zijn voormalige collega's van de PVV.

De PVV in Limburg zette Bosman uit de fractie na het uitlekken van een e-mail waarin hij een Turks-Nederlands PvdA-Statenlid beledigde. Hij noemde zijn collega Öztürk "een uitgekotst stuk halal vlees, gemaakt van Turks varken".

Humor

De e-mail, die was gericht aan zijn fractie, dateert al van een jaar geleden. "Het is als een sarcastische opmerking bedoeld, in een interne mail", zei Bosman bij L1. "Mensen die mij kennen, weten dat ik mij regelmatig bedien van sarcastische humor en een stukje zelfspot."

Hij zei dat hij spijt had van de e-mail, maar vindt wel dat hij als PVV'er extra hard is aangepakt door de media en de politiek. "Het is nooit de bedoeling geweest om meneer Öztürk of wie dan ook te beledigen", zei Bosman.

Reactie

Statenlid Öztürk neemt geen genoegen met Bosmans woorden en beslist morgen of hij stappen tegen hem zal nemen.

De PVV Limburg noemt het spijtig dat de partij een zetel verliest, maar accepteert Bosmans besluit.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl