Barcelona en Messi verslaan Betis

Lionel Messi toonde zondag de uitzinnige fans van Barcelona zijn gouden bal voor aanvang van de wedstrijd tegen Real Betis.

De Argentijn liet daarna zien waarom hij wederom tot beste voetballer van de wereld is verkozen. Hij maakte twee goals voor Barça in het met 4-2 gewonnen duel.

De zege bracht in de stand weinig verandering. Rivaal Real Madrid, dat zaterdag met 2-1 won van Real Mallorca, is de koploper. Barça volgt op vijf punten.

Van Nistelrooij scoort

Ruud van Nistelrooij kon een nederlaag van Malaga niet voorkomen. De Nederlandse aanvaller maakte in de uitwedstrijd tegen Sporting Gijon in de 88ste minuut gelijk (1-1).

Oscar Trejo bezorgde Gijon in de tweede minuut van de blessuretijd echter alsnog de overwinning: 2-1. Het eerste doelpunt van de thuisploeg kwam voor rust op naam van Alejandro Galvez.