NOS NieuwsAangepast

CDA: hypotheekrenteaftrek aanpakken

Het CDA wil dat op termijn de hypotheekrenteaftrek wordt aangepakt. Die koerswijziging staat volgens Haagse ingewijden in de toekomstvisie van het Strategisch Beraad van de partij.

Het Strategisch Beraad, onder leiding van oud-minister De Geus, werd vorig jaar ingesteld om een nieuwe koers uit te zetten. De CDA-commissie presenteert haar bevindingen op 21 januari op het partijcontres.

Eerder pleitte het wetenschappelijk instituut van het CDA al voor een discussie over de hypotheekrenteaftrek.

Breekpunt

In de kabinetsformatie hebben VVD, CDA en PVV afgesproken dat er niet aan de aftrek wordt getornd. En in de verkiezingscampagne, die daaraan voorafging, maakte toenmalig CDA-leider Balkenende er een breekpunt van.

Verschillende partijen pleiten ervoor dat bij de komende bezuinigingsronde van het kabinet al iets wordt gedaan aan de hypotheekrente. PVV-leider Wilders heeft verschillende keren gezegd dat hij daar absoluut tegen is. Hij dreigde dat er anders nieuwe verkiezingen moeten komen.

Naar verluidt stelt het Strategisch Beraad verder voor om de arbeidsmarkt te hervormen en meer aandacht te geven aan duurzaamheid.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl