NOS NieuwsAangepast

Ophef na uitspraken over immigranten

In Australië is ophef ontstaan over uitspraken van het conservatieve parlementslid Teresa Gambaro over immigranten.

De 53-jarige Gambaro zei dat immigranten in Australië les moeten krijgen in hygiëne. Zo zei ze dat ze wat vaker deodorant moeten gebruiken. Ook moeten ze volgens haar leren om geduldig in een rij te wachten. Ze vindt dat immigranten met een werkvisum niet integreren in de Australische maatschappij.

Het parlementslid, zelf kind van immigrantenouders uit Italië, pleit voor uitgebreide sociale en culturele lessen voor de inburgering van immigranten. "Lessen in hygiëne zijn daarbij net zo belangrijk als sollicitatietrainingen en zouden deel uit moeten maken van het lesprogramma", verdedigde ze haar uitspraken in een radiogesprek.

Belachelijk

Minister Bowen van Immigratie noemde de opmerkingen van Gambaro 'bizar en dwaas'. De voorzitter van de parlementaire commissie voor multiculturele zaken vindt de uitspraken van Gambaro ronduit belachelijk. "Het is een goede dag voor stand up-comedians, hier moet je wel om lachen", aldus Maria Vamvakinou.

Volgens haar zijn de meeste immigranten met werkvisa tegenwoordig goedopgeleide professionals. De commissie pleit als reactie voor aparte lessen voor politici.

Inmiddels heeft Gambaro haar excuses aangeboden. Ze zei dat haar opmerkingen ongepast waren en niet het standpunt van haar partij weergeven.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl