NOS NieuwsAangepast

In twee minuten 3000 euro rijker

Studenten van de TU Delft hebben een eigen oplossing gevonden om een langstudeerboete te ontlopen. Leden van studentenvereniging Sint Jansbrug hebben een klok opgehangen bij de ingang van de campus. Is het voor de rest van Nederland 8.28 uur, in Delft is het dan al 8.30. De klok loopt namelijk expres twee minuten voor.

"Zien studenten dat de klok twee minuten voor loopt, dan zullen ze harder fietsen om op tijd bij college te zijn", vertelt Kees Arets van de studentenvereniging. "1+1=2" moeten de studenten gedacht hebben. Zijn studenten namelijk op tijd bij hun colleges, dan is de eerste speldenprik die een langstudeerboete moet voorkomen al uitgedeeld.

Arets: "Het is een ludieke actie om de aandacht te vestigen op de maatregelen die de overheid tegen langstuderen treft. Wij krijgen te weinig informatie over mogelijke uitzonderingen en regels."

De actie van de studenten is niet het eerste geluid uit Delft om langstudeerders voor te zijn. Vorige week berichtte de TU Delft al dat studies anders ingericht zullen worden, zodat de kans op langer studeren kleiner wordt.

Door: Jurjen

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl