Dode merels vallen uit de lucht

time icon Aangepast

In het Amerikaanse stadje Beebe, in de staat Arkansas, zijn voor de tweede jaarwisseling op rij dode merels uit de lucht komen vallen. Het mag geen verrassing heten dat vuurwerk de boosdoener is. Dat schrijft TIME Magazine.

De politie had om die reden aan de bewoners gevraagd geen vuurwerk af te steken. Het heeft vast enige zin gehad, want dit jaar ging het om tientallen vogels. Vorig jaar was er sprake van duizenden. De politie probeert nu samen met de plaatselijke dierenambulance het precieze aantal dode merels te tellen.

Biologen zeggen dat de massasterfte van vorig jaar vooral te wijten is aan de schrik die de vogels deed opvliegen uit hun nest, waarna ze zich te pletter vlogen tegen huizen, auto's, telefoonpalen en elkaar.

Bizarre dierensterfte

TIME Magazine heeft een lijst samengesteld van vreemde gevallen van dierensterfte. Lees de artikelen hier:

1. De hond die de confrontatie aanging met Osama Bin Laden2. De verdronken ijsbeer Knut3. Dierenterreur in Ohio4. Dierentuinen Libiƫ en Afghanistan overleven de oorlogen5. De hond: de beste vriend van de mens - tot het eind6. Reptielenontsnapping: de Egyptische cobra die de dierentuin ontvluchtte7. Olsen-tweeling neemt het op tegen alligators, en wint8. MKZ-uitbraak treft Zuid-Korea9. Yvonne, 's werelds beroemdste melkkoe10. Massasterfte onder dieren: vogels, vissen en koeien

Door: Emil