NOS NieuwsAangepast

Honderden arrestaties Oud en Nieuw

De politie heeft afgelopen nacht honderden mensen gearresteerd in verschillende steden. In Amsterdam zijn 123 mensen opgepakt, vooral voor vernielingen en openbare dronkenschap.

Rond Rotterdam werden 99 mensen gearresteerd en in de regio Utrecht werden 50 mensen aangehouden. In de Domstad waren er minder incidenten dan vorig jaar

Dode

Bij een steekpartij in Sint Oedenrode is een dode gevallen. Het is onduidelijk wat er is gebeurd. De politie heeft een aantal mensen aangehouden.

In Zoetermeer zijn 14 mensen opgepakt voor openlijke geweldpleging. En de politie van Zeeland meldt dat er in de provincie in totaal 23 personen werden aangehouden.

Den Haag

In Den Haag was het korte tijd onrustig in de wijk Ypenburg. De ME was aanwezig en veegde een straat schoon. In totaal pakte de Haagse politie 145 mensen op. Dat zijn er veel meer dan vorig jaar.

Op een nachtelijke persconferentie zei de Haagse burgemeester Van Aartsen dat het ondanks de vele arrestaties voor de politie de minst drukke jaarwisseling was in vier jaar. Vorig jaar werden er in Nederland ruim 1500 mensen opgepakt.

Vuurwerk

De brandweer heeft het tijdens de jaarwisseling druk gehad met het blussen van vuurwerkbranden in het hele land. In verschillende steden zijn auto's en containers uitgebrand. Alleen al uit de regio Utrecht kwamen 17 meldingen van autobranden binnen. In Amsterdam gingen vier auto's en twee vrachtwagens in vlammen op.

In het Oogziekenhuis in Rotterdam was het de afgelopen nacht drukker dan vorig jaar. Het is nog niet duidelijk of meer mensen door vuurwerkongelukken blijvend letsel aan de ogen hebben opgelopen.

In Hilversum raakten vier mensen gewond door rondvliegend glas toen een vuurwerkbom ontplofte. Een man van 40 is opgepakt.

Drukte

In Amsterdam en Rotterdam vierden tienduizenden mensen Oud en Nieuw op grote pleinen. Op het Museumplein in Amsterdam zijn volgens de organisatie 25.000 mensen afgekomen op een feest met dj's en bekende artiesten.

In Rotterdam was een grote vuurwerkshow bij de Erasmusbrug. Daar werden oliebollen uitgedeeld door burgemeester Aboutaleb. Op het Noordereiland bij de Erasmusbrug was het zo druk dat de politie mensen wegstuurde.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl