NOS NieuwsAangepast

Ajax-supporters gaan naar rechter

De supportersvereniging van Ajax spant een rechtszaak aan tegen de KNVB. De fans willen hun geld terug voor het kaartje dat ze hadden gekocht voor de gestaakte bekerwedstrijd tussen Ajax en AZ op 21 december.

De KNVB bepaalde woensdag dat het duel in januari wordt overgespeeld zonder publiek. Mensen die een kaartje hadden, zijn volgens de algemene voorwaarden hun geld kwijt.

"Dat een wedstrijd moet worden overgespeeld is één ding, maar dat je daar vervolgens ook niet bij mag zijn en je geld kwijt bent, dan voelt dat natuurlijk erg onrechtvaardig", zegt de advocaat van de supportersvereniging Thomas van Vugt.

Algemene voorwaarden

De supportersvereniging vindt dat fans twee keer worden gestraft. Eerst werd de wedstrijd gestaakt en nu is het kaartje niet meer geldig. De vereniging wil van de rechter weten of dit zomaar kan.

"De KNVB bepaalt de regels die op de kaartverkoop van toepassing zijn. In die algemene voorwaarden staat dat je bij staking (van de wedstrijd) je geld kwijt bent. De vraag is of dat juridisch houdbaar is en dat is precies wat we aan de rechter gaan vragen", aldus Van Vugt.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl