NOS NieuwsAangepast

Bondgenoten: snoeipakket werkgevers

FNV Bondgenoten vindt dat de werkgevers komen met een "snoeipakket dat de crisis verergert". De bond reageert op de Nota Arbeidsvoorwaarden 2012 waarmee de werkgevers de komende cao-onderhandelingen ingaan.

De werkgevers willen dat de inflatie en koopkracht niet meer maatgevend zijn bij de komende cao-onderhandelingen. AWVN, VNO-NCW en MKB Nederland zetten in op loonmatiging en bevriezing van de pensioenkosten.

"In plaats van dat ze komen met een aanpak die afrekent met de crisis, komen ze met een snoeipakket dat leidt tot een verergering door het mes in de loonkosten te zetten met als gevolg koopkrachtverslechtering", zegt FNV Bondgenotenvoorzitter Henk van der Kolk in een persverklaring.

Onaanvaardbaar

De vakbond noemt het onaanvaardbaar om de rekening van de pensioenen eenzijdig bij de werknemers te leggen en dan voornamelijk bij de jongere werknemers.

Die missen volgens de bond meteen in het begin van hun carrière een stuk van de pensioenopbouw, als loonstijgingen niet wordt meegerekend bij de pensioenopbouw, zoals de werkgevers willen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl