NOS NieuwsAangepast

Knokpartijen om nieuwe Air Jordans

In verschillende Amerikaanse steden zijn gevechten uitgebroken vanwege een nieuwe exclusieve versie van de Air Jordan, de Air Jordan XI Retro Concords. Het gaat om een retro-versie van een van de meest populaire Nike-schoenen ooit uitgebracht. De schoenen kosten 180 dollar, maar worden inmiddels op het internet al voor het veelvoudige aangeboden.

Volgens lokale kranten werd in Richmond zelfs een schot gelost in de enorme rij mensen die stond te wachten om de Nikes te kopen tot de winkel open ging. Er raakte niemand gewond, maar er werd wel een 24-jarige man opgepakt zo meldt de politie. In New Jersey werd een 20-jarige man neergestoken, hij zal er volgens de politie weer bovenop komen.

Pepperspray

In Seattle moest de politie pepperspray gebruiken toen ongeveer twintig mensen met elkaar begonnen te vechten in een winkelcentrum, waar al vanaf middernacht schoenenliefhebbers stonden te wachten. Rond vier uur 's ochtends stond er ongeveer 1000 man. Maar het bleef niet bij vechten alleen, er is ook bij verschillende winkels ingebroken vanwege de schoenen. Ook klanten die een paar hadden gekocht werden op straat overvallen en moesten de Nikes afgeven.

Het is niet voor het eerst dat er geweld ontstaat rondom een nieuwe uitvoering van de Nikes. Voor originele eerdere versies zijn zelfs mensen vermoord. Er is een fanatieke groep verzamelaars die soms de schoenen zelfs niet uit de kast haalt, maar bewaart in de originele doos. Nike heeft in een reactie gezegd dat de veiligheid van klanten het belangrijkste is. Het bedrijf vraagt de klanten om op een respectvolle en veilige manier de schoenen aan te schaffen.

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl