NOS NieuwsAangepast

Orka Morgan maakt het goed

Ze heeft een enorm nieuw bassin en ze zwemt rond met vijf andere orka's om haar heen. Volgens de nieuwe verzorgers van orka Morgan gaat het erg goed met haar.

Drie weken geleden verhuisde Morgan van het Dolfinarium in Harderwijk naar het Loro Parque op het Spaanse eiland Tenerife. Hoewel er vroeger alleen papegaaien (loro in het Spaans) in het park te zien waren, zijn de orka's er nu de grootste attractie.

Het bassin waarin Morgan met de anderen rondzwemt, is vijftig keer groter dan haar bassin in Harderwijk. De orka's zijn nu al helemaal aan elkaar gewend, zeggen de verzorgers. Voor de verhuizing kregen ze elkaars geluiden al te horen en dat heeft geholpen.

De andere orka's in het park doen drie keer per dag mee aan een show voor het publiek. Morgan doet nog niet mee aan de shows, maar wel aan de trainingen.

Orka Coalitie

De Orka Coalitie liet vandaag op haar site weten dat zij zich juist zorgen maakt over Morgan. Volgens de actiegroep ligt de vrouwtjesorka stil in een hoek in het bassin en maakt zij veel stressgeluiden. Ook zou het dier verwondingen hebben opgelopen aan haar rugvin.

De Orka Coalitie is altijd fel gekant geweest tegen de verhuizing van Morgan van Harderwijk naar Tenerife. Morgan werd in 2010 verzwakt uit de Noordzee gehaald en kwam daarna op sterkte in het Dolfinarium in Harderwijk. De Orka Coalitie vindt nog steeds dat Morgan terug moet naar zee.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl