NOS NieuwsAangepast

Mauro krijgt visum voor een jaar

Mauro heeft een studievisum voor een jaar gekregen. De jongen van 18 uit Limburg dreigde te worden uitgezet naar zijn geboorteland Angola. Dat leidde tot veel verontwaardiging. "Hij is zielsgelukkig en erg opgelucht", zegt zijn advocaat Marq Wijngaarden.

Een studievisum was voor hem de enige mogelijkheid om voorlopig hier te blijven. Het studievisum kan na een jaar worden verlengd. Mauro volgt nu een ICT-opleiding aan het ROC.

'Mauro kan best studeren'

"Het visum is geldig tot het volgende studiejaar, dus 1 september volgend jaar", zegt Wijngaarden. Dan moet hij verlenging aanvragen, maar als hij gewoon doorstudeert, dan wordt het verlengd. Ik denk dat hij nog een jaar of twee voor de boeg heeft om zijn studie af te ronden."

Tijdens de discussie over een mogelijk studievisum voor Mauro, bleek dat hij studeren niet heel erg zag zitten. Hij maakte zich onder meer zorgen of hij het überhaupt wel zou kunnen. "Mauro kan best studeren", zegt Wijngaarden. "Voor hem is een praktische opleiding erg belangrijk en dan is een verblijfsvergunning nodig, anders kan je geen stage lopen. Dat probleem is nu opgelost."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl