NOS NieuwsAangepast

Hoofdredacteur stapt op om 'niggabitch' in tijdschrift Jackie

De term 'niggabitch' heeft hoofdredacteur Eva Hoeke van de modeglossy Jackie de das om gedaan: Hoeke is opgestapt.

In het nummer van deze maand werd Rihanna als het ultieme voorbeeld van de 'niggabitch' genoemd. In het stuk worden verschillende kledingstijlen omschreven, en de 'niggabitch' is daar één van. Die stijl past volgens het blad bij een vrouw die 'street cred' een 'ghetto ass' en een gouden keeltje heeft.

Volgens Hoeke lag de grap er duimendik bovenop, maar Rihanna kon er niet om lachen. De popster richtte een lange tweet aan Hoeke (@evajackie) waar onder meer in stond: "Ik hoop dat je Engels kan lezen, want je tijdschrift is een slechte vertegenwoordiging van de evolutie van mensenrechten. Ik vind het respectloos en vrij wanhopig. Had je geen beschaafde informatie meer om af te drukken. Er zijn duizenden Nederlandse meisjes die erkend willen worden voor hun bijdrage aan jullie land, daar had je een artikel over kunnen schrijven. In plaats daarvan, heb je betaald om een stuk te drukken waarin een compleet ras wordt gedegradeerd. Dat is je bijdrage aan deze wereld!

My bad

Eva Hoeke reageerde vanmorgen ook via Twitter, ze meldde dat ze "twee dingen had geleerd". 1. geen slechte grappen in het blad plaatsen 2. niet doen alsof een slechte grap goed is. "Sorry jongens. My bad", aldus de hoofdredacteur. Ook meldde ze dat er in het volgende nummer een rectificatie komt te staan.

Maar na overleg met uitgever Gijrath heeft de hoofdredacteur nu besloten om te stoppen bij Jackie.

new TWTR.Widget({ version: 2, type: 'search', search: 'niggabitch', interval: 30000, title: 'Rihanna boos op Jackie', subject: '#niggabitch', width: 250, height: 300, theme: { shell: { background: '#8ec1da', color: '#ffffff' }, tweets: { background: '#ffffff', color: '#444444', links: '#1985b5' } }, features: { scrollbar: false, loop: true, live: true, behavior: 'default' } }).render().start();

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl