NOS NieuwsAangepast

Weer Haags PVV-raadslid alleen door

Er is opnieuw een breuk ontstaan tussen een PVV-raadslid in Den Haag en de fractie. PVV'er Marjolein van de Waal wil niet langer deel uitmaken van de Haagse fractie. Ze zegt dat ze zich niet in de werkwijze van de fractie kan vinden en dat ze alleen verder gaat.

Vorige week werd vicefractievoorzitter Arnoud van Doorn gedwongen tot een vertrek uit de Haagse PVV-fractie. Hij zou fouten hebben gemaakt bij het beheer van het fractiebudget. Ook hij heeft besloten in de raad te blijven. Van Doorn stelt nu voor om samen met Van de Waal een fractie te vormen.

Machiel de Graaf, die de Haagse PVV-fractie leidt, zegt dat hem niet duidelijk is waarom Van de Waal nu opstapt. "We hebben haar meerdere malen uitgenodigd voor een gesprek, maar daar is ze niet op ingegaan", zegt hij.

Kamerlidmaatschap

Ook vorig jaar waren er al een aantal PVV-raadsleden in Den Haag die hun zetel opgaven. Onder hen was het Kamerlid Fritsma en PVV-leider Wilders zelf, die zeiden het Kamerlidmaatschap niet langer te kunnen combineren met het werk in de Haagse raad.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl