NOS NieuwsAangepast

BN'ers roepen op tot kinderpardon

Een groep bekende Nederlanders roept minister Leers voor Immigratie en Asiel op tot een kinderpardon. BN'ers onder wie Marco Borsato, Angela Groothuizen en Khalid Boulahrouz ondertekenen vandaag als eerste een petitie op www.kinderpardon.nu. De petitie is een initiatief van GroenLinks.

Er is nog steeds geen goede wet om kinderen die al lang in Nederland zijn en hier geworteld zijn te laten blijven, schrijven de BN'ers. "Als wij niks doen, ligt hun toekomst in Irak, Afghanistan, Eritrea, Angola. Landen waar ze de taal niet van spreken, waar ze niemand kennen, waar ze vreemden zijn. Wij laten dit niet gebeuren. Deze kinderen horen hier. Wij willen een kinderpardon. Wij willen ze uit onzekerheid halen en welkom heten in hun land."

De BN'ers willen dat jonge migranten die al jaren in Nederland zijn, niet teruggestuurd worden naar hun land van herkomst waar ze niks te zoeken hebben. Daardoor hoeft de politiek niet telkens individuele zaken op de spits te drijven, vindt de groep. Bovendien komt er een eind aan de onzekerheid van een grote groep kinderen.

Niet zo kortzichtig

"Minister Leers, doe niet zo kortzichtig. Laat zien dat Nederland groot kan zijn", schrijven de BN'ers. "Of het er nu twintig of 2000 zijn, deze kinderen horen hier. Geef ze de kans om een mooie toekomst in Nederland op te bouwen. Geef ze de kans om mee te bouwen aan een mooie toekomst voor Nederland."

Minister Leers zegt dat hij de petitie graag in ontvangst neemt, maar dat hij nog niet kan reageren. Hij benadrukt dat begin volgend jaar in de Tweede Kamer gedebatteerd zal worden over de vraag of asielkinderen die hier al lang zijn mogen blijven.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl