NOS NieuwsAangepast

Klompenkoning heeft kapotte wreven

Vervelend nieuws uit Ghana. De 10.000 klompen die werden besteld door de Ghanese koning zitten niet fijn! Alfred Lehmann, voorzitter van de Akwadaa Aseda Stichting waar de klompen besteld werden kreeg pas een telefoontje van de Klompenkoning. Zijn verzoek was in ieder geval innovatief: "Can you put a little piece of foam inside?"

De koning draagt zijn klompen nu op proef, maar is minder enthousiast dan hij voorheen was. Ze doen zeer aan zijn voeten. "Dat kon je natuurlijk op je klompen aanvoelen," grapt Lehmann. Vervolgens vertelde hij koning Nana Okrukata V dat "we in Nederland al sinds 1230 klompen dragen, maar daar met dikke gebreide sokken instappen." Het is overigens geen wonder dat de koning zere voeten heeft. "Hij heeft de klompen bijna dag en nacht aan, uit angst dat ze gestolen worden." Het advies van Lehmann? "Of je doet dikke sokken aan, of er is een goedkopere oplossing: eelt kweken."

Campagnemateriaal

Een maand geleden bestelde de Ghanese koning 10.000 paar klompen bij Akwadaa Aseda. Hij wilde dat de klompen geverfd werden in de kleuren van zijn politieke partij New Patriotic Party. De klompen worden ingezet als campagnemateriaal, omdat verder niemand in Afrika de klompen heeft.

Door: Jurjen

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl