NOS NieuwsAangepast

Rotterdamse scholen pakken 'schuren' aan

Wederom wordt er roet in het eten gegooid van jongeren die willen schuren op feesten. De Christelijke scholengemeenschap Calvijn in Barendrecht meldt dat ze vanaf nu strenger zullen optreden tegen jongens en meisjes die het op de dansvloer te bont maken. Ook andere scholen in de regio Rotterdam gaan optreden de dans. Ze zouden er daar namelijk flink op los schuren.

Voor diegenen die denken 'schuren? Schuren is een seksueel getinte manier van dansen waar jongens heel intiem dansen met meisjes. Reden genoeg voor Martine Visser, directeur van het Calvijn College, om paal en perk te stellen aan dit fenomeen. "Wij willen duidelijke grenzen stellen aan deze seksueel getinte vorm van dansen, want voor je 't weet doet iedereen het."

Condoom

De scholengemeenschap is niet de eerste die het schuren verbiedt. Eerder al waren berichten te lezen over een tienerdisco in Puttershoek die optreedt tegen schurende jongeren. Daar bleek volgens de eigenaar dat de condoomautomaten na de feesten steeds leeg raakten. "Jongens doen een condoom om en gaan dan zo hard tegen de meisjes aanschuren, dat zij klaarkomen in hun broek. We hebben het daarom direct verboden."

Op het Calvijn College worden jongeren apart genomen als wordt blijkt dat ze onwenselijk dansen. "We doen dit om meisjes te beschermen die er niet van gediend zijn om geschuurd te worden", vertelt Visser.

De school probeert er vroegtijdig bij te zijn, voor zaken uit de hand lopen. "We zullen er niet alleen aandacht aan besteden wanneer daadwerkelijk ongewenst gedrag vertoond wordt, maar ook in lessen wordt er over gesproken."

Door: Jurjen

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl