NOS NieuwsAangepast

Voor de luie consument: kerstboom huren

Door verslaggever Jeroen Schutijser

Een kerstboom uitzoeken, de juiste ballen en slingers erbij kopen: er zijn consumenten die het een 'moetje' vinden. Ook bedrijven zien het optuigen van een kerstboom vaak als sluitpost en 'een hoop gedoe'. Slimme, jonge ondernemers zagen een gat in de markt: ze verhuren kerstbomen, met ballen en al, voor bijna 200 euro.

Internet-softwarebedrijf Unit4 in Amersfoort bijvoorbeeld bestelde drie bomen bij boomvoorkerst.nl. "Waarom? Mensen worden denk ik steeds luier", geeft de woordvoerster toe. "Voor thuis zou ik het niet snel doen, maar zakelijk vind ik het een uitkomst. Anders moet iemand in het bedrijf toch zo'n boom op- en aftuigen. En moeten alle spullen maandenlang opgeslagen worden. Voor 195 euro ben je van al die sores af".

Grote bomen

Ook een consument in de Amersfoortse wijk Zielhorst heeft de website ontdekt. "Ik heb het altijd druk, druk. Bovendien hou ik niet van 'gewoon' winkelen. Ik doe het meeste via internet. Dus nu ook zelfs het huren van de kerstboom."

De eigenaars van de website zagen al snel dat vooral veel bedrijven geïnteresseerd zijn in de service. "Volgend jaar gaan we ons vooral richten op grote bomen, van 4 meter. Bedrijven willen in de centrale hal een forse boom. Dat heb ik nu al door. Je moet luisteren naar de klanten hè", zegt eigenaar Ronald Bogaerds.

Recessie of niet, volgens Bogaerds zijn er klanten genoeg. "Mensen en bedrijven hebben blijkbaar heel wat geld over voor gemak".

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl