NOS NieuwsAangepast

Kandidaatvoorzitters GroenLinks bekend

GroenLinks-leden kunnen in februari kiezen uit twee kandidaten voor het voorzitterschap van hun partij. Een selectiecommissie heeft Arno Uijlenhoet en Heleen Weening voorgedragen.

Arno Uijlenhoet (1969) is zelfstandig adviseur en begeleider van reorganisaties. Hij zit in het bestuur van GroenLinks Brabant en wil als "ondernemende idealist GroenLinks als open debatpartij een scherper, groener en progressiever profiel geven, samen met burgers, bedrijven en instellingen".

De andere kandidaat, Heleen Weening, werkt bij kennisinstituut Nicis als programmaleider onderzoek. Binnen de partij is ze fractievoorzitter in de gemeenteraad in Den Haag.

Weening (1976) wil "de actieve GroenLinksers ondersteunen om een betere wereld te realiseren". Zij wil dit doen door "de betrokkenheid van de 27.000 leden te vergroten, de interne partijdemocratie te verbeteren en afdelingen te versterken".

Congres

In totaal hadden elf mensen gesolliciteerd naar de functie van partijvoorzitter. De GroenLinks-leden kiezen 11 februari 2012 tijdens het partijcongres hun nieuwe partijvoorzitter.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl