NOS NieuwsAangepast

Huisraad Michael Jackson onder de hamer

Fans van Michael Jackson hebben zondag tussen de huisraad van hun idool kunnen rondlopen. Veilinghuis Julien's verkoopt zaterdag de inboedel van het laatste huis waar de King of Pop woonde en in juni 2009 overleed. Zijn fans kregen gisteren de gelegenheid om de spullen alvast te bekijken.

Het merendeel van de inboedel hoorde bij het huis dat Jackson had gehuurd. Maar er zitten ook een aantal persoonlijkere dingen tussen, zoals een door Jackson zelf geschreven briefje dat hij op een spiegel had geplakt en een krijtbord waar zijn kinderen "ik hou van papa" op hadden geschreven.

Damasten sofa's

Vandaag begint de openbare bezichtiging. Het veilinghuis heeft een aantal kamers uit het laatste huis van Michael Jackson nagebouwd in een showroom in Beverly Hills. Kijkers kunnen onder meer rondlopen in de eetkamer, met een lange houten tafel en tien van houtsnijwerk voorziene stoelen. Verder is er een replica van Jacksons woonkamer met damasten sofa's.

Ook de slaapkamer waarin Jackson zijn laatste adem uitblies, is nagebouwd. Aan het hoofdeinde van zijn bed hebben zijn fans gisteren allerlei eerbetonen aan de popster neergelegd. Als de kijkdagen voorbij zijn, worden die op verzoek van de moeder van Michael Jackson aan de familie overgedragen. Het bed zelf wordt overigens niet geveild.

Neverland

Het is niet de eerste Jackson-veiling die Julien's organiseert. In 2009 verkocht het veilinghuis ook de inboedel van Jacksons Neverland Ranch. Destijds werd het jasje dat hij droeg in de videoclip van Thiller voor 1,8 miljoen dollar verkocht. Zijn glitterhandschoenen met Swarovski kristallen brachten 350.000 dollar op.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl