FC Twente pas na rust voorbij NEC

FC Twente heeft met 2-0 gewonnen van NEC. De Tukkers kwamen echter pas in de tweede helft een beetje op gang.

Het stroef spelende Twente mocht niet klagen dat het bij rust nog 0-0 was. NEC kreeg enkele dotten van kansen.

Zo had Género Zeefuik twee keer moeten scoren.De Bulgaarse Twente-doelman Nikolai Michailov greep ook in bij een schot van Nick van der Velden. John Goossens knalde in goede positie over. Daar stond een volley tegenover van Nacer Chadli, die door Gábor Babos knap werd gestopt.

Invaller Marc Janko gaf de thuisploeg na rust de nodige impulsen, met de 1-0 tot gevolg. Luuk de Jong kon vrij opkomen en haalde met een droge schuiver uit. NEC bracht de Twentse defensie nog een paar keer aan het wankelen, maar met een zuiver schot maakte Chadli 2-0. Het beste was er op dat moment bij NEC af en FC Twente was verder de bovenliggende partij.