NOS NieuwsAangepast

Rutte wil geen crisisplan voor werk

De PvdA vindt dat het kabinet met een crisisplan moet komen om banen te houden en te scheppen.

In een Kamerdebat over een rapport van het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP) zei partijleider Cohen dat het kabinet verantwoordelijk is voor duizenden extra werklozen. "Nederland raakt in een crisis en dit kabinet doet daar niets aan", concludeerde hij.

'Donkere wolken'

In het rapport van het planbureau van vorige maand staat dat het kabinet te weinig rekening houdt met de gevolgen van de bezuinigingen en dat er donkere wolken boven Nederland hangen. Het kabinet zei vorige maand dat de bezuinigingen nodig zijn om allerlei voorzieningen op peil te houden.

Geen geld

Premier Rutte voelt niets voor het plan van de PvdA. De minister-president zei dat het kabinet al van alles doet om de werkgelegenheid op peil te houden en dat er ook geen geld is voor extra investeringen van de overheid.

De oppositie verwijt het kabinet dat sommige groepen te maken hebben met een opeenstapeling van bezuinigingen. Rutte zei onder meer dat hij moeite heeft met het woord 'armoede' in Nederland. Het sociaal minimum in Nederland hoort tot de hoogste in Europa, zei hij.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl