NOS SportAangepast

Bouwmeester haalt ticket binnen

Marit Bouwmeester staat na de tweede dag van de WK zeilen in Perth op de tweede plaats in de Laser-klasse.

Ze heeft zich daarmee verzekerd van een plaats in de gold fleet (beste 27 boten).

Daardoor heeft ze voor Nederland een olympisch deelnamebewijs veiliggesteld. Als Bouwmeester in 2012 vormbehoud toont, is dat ticket voor haar.

Bouwmeester, tweede en derde op de eerste wedstrijddag, begon de tweede dag met een tiende plaats, werd tweede in de vierde race en sloot af met een overwinning.

Omdat het slechtste resultaat geschrapt mag worden, klom ze van de derde naar de tweede plaats, die ze deelt met de Ierse Annalise Murphy. De Belgische zeilster Evi van Acker gaat aan de leiding.

Knetterhard werken

Bouwmeester was teleurgesteld geweest over haar tiende stek in de eerste race van de dag. "Ik nam te veel risico bij de start en dat pakte niet helemaal goed uit. Ik lag in de beginfase zelfs nog rond de 30ste positie. Een slechte uitslag maakt me meteen heel kwetsbaar, zeker als Evi goed blijft zeilen."

Bouwmeester sprak van "onwijs zware" omstandigheden. "Ik moest knetterhard werken. Dan voelt het wel heel lekker om in de derde dagrace toch nog als eerste te finishen."

Ook Claire Blom wist kennelijk raad met het onstuimige weer (windkracht vijf en flinke golven). Blom stond op de 32ste plaats in het tussenklassement, maar onder meer dankzij een tweede plaats in de vijfde race staat ze nu veertiende.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl