Vrouw nummer vijf doet Cain de das om

Aangepast

Hij kwam, zag en trok zich terug. De Amerikaanse presidentskandidaat Herman Cain heeft zaterdagavond aangekondigd dat hij niet meer meedoet aan de verkiezingen voor het Republikeinse kandidaatschap. Cain zegt dat de beschuldigingen van seksueel ongewenst gedrag te veel zijn geworden.

Halverwege oktober begon de 'Herminator' de peilingen te bestormen. De man die steenrijk werd met een pizzaketen is een goed entertainer en zijn plannen voor onder meer een ander belastingstelsel sloegen aan. Maar correspondent Eelco Bosch van Rosenthal voorspelde toen al dat Cain de voorverkiezingen waarschijnlijk niet zou winnen. "Hij heeft te weinig geld, een te klein netwerk, te weinig goede adviseurs en te weinig goede, inhoudelijke plannen." Maar het waren uiteindelijk de escapades die Cain de das om doen.

Affaire

Vier vrouwen beschuldigden Cain van seksuele intimidatie en één beweert al dertien jaar een affaire met hem te hebben. "Vandaag, na veel bidden en nadenken, schort ik mijn presidentiële campagne op", zei Cain. "Vanwege de vele afleidingen en de continue pijn die ik en mijn familie te verwerken krijgen. Niet omdat we geen vechters zijn. Niet omdat ik geen vechter ben."

De beschuldigingen zijn trouwens volgens Cain niet waar. "Dat is waarom het zo'n pijn doet, omdat mijn vrouw, mijn familie en ik weten dat het valse beschuldigingen zijn die niet bewezen zijn."