Roda zegeviert bij De Graafschap

Roda JC heeft zijn tweede uitzege van het seizoen geboekt. In Doetinchem werd De Graafschap, dat thuis alleen van NEC en NAC wist te winnen, geklopt: 1-2.

Nenad Sreckovic was na vier minuten dicht bij de 1-0, maar knalde op de vuisten van Pawel Kieszek. De rest van de eerste helft was niet om aan te zien, op een volley van Mads Junker en een pegel van Jussi Kujala na.

Pal na rust was het opeens 0-1; vanaf de aftrap kwam de bal via Junker bij Sanharib Malki die de bal over keeper Yves de Winter wipte. Na 65 minuten maakte Adil Ramzi er met een knappe voetbeweging 0-2 van en leek het duel gespeeld.

Door een kopbal van Yuri Rose werd het nog 2-1, waarna Kieszek nog een schot van Rydell Poepon knap uit de bovenhoek tikte. Het had een verdiende gelijkmaker geweest.