Ajax krijgt NEC na rust pas klein

time icon Aangepast

Ajax heeft een 3-0 overwinning bij NEC geboekt.

Bij de Amsterdammers maakte Ismail Aisatti als invaller zijn rentree na bijna veertien maanden afwezigheid en viel keeper Kenneth Vermeer na de rust geblesseerd uit.

Nadat NEC in de beginfase dreigend was geweest, kreeg Ajax een overwicht. Dat leverde echter slechts kleine kansjes op voor Miralem Sulejmani, Nicolas Lodeiro en Theo Janssen.

Na de pauze brak Sulejmani de ban; hij tikte in nadat de bal na een inzet van Vurnon Anita voor zijn voeten gecaramboleerd was. NEC was daarna via kopballen van Kevin Conboy gevaarlijk, waarna Sulejmani de 2-0 maakte na zwak verdedigen.

De in de eredivisie debuterende Davy Klaassen zorgde vlak na ingevallen te zijn voor de eindstand van 3-0.

De Boer tevreden over laatste uur

Trainer Frank de Boer was zondag vooral tevreden met de prestatie die Ajax in het tweede gedeelte van het duel leverde. "In het eerste half uur was het heel slordig en leden we vooral voorin veel balverlies", zei hij.

"Gelukkig ging het in de tweede helft beter en komen we door een knap doelpunt van Sulejmani op voorsprong. Daarna zijn we eigenlijk niet meer in de problemen gekomen en hebben we nog tweemaal gescoord. Ik vond het vooral leuk dat Davy Klaassen tijdens zijn competitiedebuut zo ongeveer met zijn eerste balcontact scoorde. Dat is toch fantastisch."

De Boer kon niet verklaren waarom Ajax wederom slap begon aan een uitwedstrijd in de competitie. "We hadden bij rust zo maar met 1-0 achter kunnen staan", gaf hij toe. "Dat mag niet en moet er uit. Maar met de uitslag ben ik wel tevreden. Wij moeten gewoon naar onszelf blijven kijken en blijven winnen. Misschien laat de rest dan iets liggen."

STER Reclame