NOS NieuwsAangepast

NS coulant voor studenten

Studenten met een ov-studentenkaart moeten vanaf 1 januari ook gewoon in- en uitchecken als ze met de trein reizen. Dat maakte de NS dinsdag bekend. Vandaag is een voorlichtingcampagne gestart om de studenten daarop te wijzen.

Tot nu gold de verplichte in- en uitcheck alleen in het lokale openbaar vervoer zoals bus, tram en metro.

Overigens is het niet zo dat je als student een boete riskeert als je niet in- en uitcheckt. "De conducteur zal de studenten er op wijzen dat ze geen geldig vervoersbewijs hebben, maar ze krijgen nog geen boete", zegt woordvoerder Eric Trinthamer. De Nederlandse Spoorwegen willen de studenten eerst de tijd geven om aan deze nieuwe verplichting te wennen. Of er uiteindelijk wel een boete komt hangt van het gedrag van de studenten af. Eind januari of februari zal de NS bekijken hoeveel van hen in- en uitchecken.

Geld terug

Het is volgens Trinthamer voor studenten belangrijk om in- en uit te checken omdat ze dan gebruik kunnen maken van de 'Geld terug bij vertraging'-regeling. Ook hebben ze volgens hem een voorbeeldfunctie. "Eind 2012 moet iedereen in- en uitchecken, want dan verdwijnt het papieren treinkaartje. Als de in totaal 650.000 studenten met een chipkaart dat nu al doen, zullen anderen snel volgen."

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl