NOS NieuwsAangepast

Dionne Stax nieuwe presentator NOS op 3

NOS-redacteur Dionne Stax (26) gaat het presentatorenteam van NOS op 3 op tv versterken. Stax vult hiermee de positie in die is vrijgekomen na de overstap van Annechien Steenhuizen naar het 'gewone' NOS Journaal. Stax is momenteel werkzaam als binnenlandredacteur bij NOS. Naar verwachting maakt ze in de eerste helft van 2012 haar tv-debuut

Stax heeft nog niet eerder een journaal gepresenteerd, maar wel eerder voor de camera gestaan. Ze is in 2007 bij de NOS begonnen als stagiaire bij NOS Headlines, de voorloper van NOS op 3. Daar is ze na haar stage de NOS Headlines weekoverzichten voor het digitale kanaal Journaal 24 blijven verzorgen. Met de aanstelling van Stax kiest de NOS bewust voor een eigen medewerker. Hoofdredacteur NOS Nieuws Marcel Gelauff zegt hierover: "We hebben gezocht naar jong talent binnen de eigen geledingen omdat we het belangrijk vinden dat mensen binnen de NOS de kans krijgen zich verder te ontwikkelen. Het komt vaker voor dat medewerkers die binnenkomen als stagiair zich ontwikkelen tot redacteur, verslaggever of presentator. Ik juich die ontwikkeling toe."

Onderscheidende nieuwsvoorziening

Zelf zegt Dionne Stax over haar nieuwe takenpakket: "Ik vind het geweldig dat ik de kans krijg om deze stap te zetten. Ik heb er veel zin in deel uit te gaan maken van het team van NOS op 3 en een bijdrage te mogen leveren aan de onderscheidende nieuwsvoorziening die ze brengen op nosop3.nl, 3FM en Nederland 3."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl