NOS NieuwsAangepast

Mist houdt voorlopig aan

Het KNMI waarschuwt dat de dichte mist tot zeer dichte mist ook nog vannacht en morgenvroeg boven het land hangt. Ook waarschuwt het instituut voor gladheid door aanvriezende mist, vooral op op- en afritten, bruggen en viaducten.

Volgens de ANWB moeten automobilisten zich afvragen of ze echt de weg op moeten nu het zicht zo slecht is. Op sommige plaatsen is het zicht minder dan 50 meter. In dat geval moet de mistlamp aan.

Schippers

Ook het vliegverkeer heeft last van de mist. Op Schiphol zijn veel vluchten vertraagd; tientallen vluchten zijn geannuleerd. Ook morgen verwacht Schiphol problemen.

De politie heeft zondag tien recreatieschippers bekeurd omdat zij in dichte mist waren uitgevaren. Kleine schepen zonder radar mogen bij mist niet uitvaren, omdat dat gevaar oplevert, zegt het KLPD. Binnenvaartschepen konden af en toe een aanvaring nog maar net voorkomen.

De bekeuringen werden uitgedeeld op de Waal en op het Amsterdam-Rijnkanaal. Op het Hollands Diep had een schipper zijn bootje aan een grote boei vastgemaakt, omdat hij door de mist niet meer wist waar hij was. Ook hij kreeg een bekeuring.

Gestaakt

De eredivisiewedstrijd Excelsior-AZ werd vanmiddag in de rust gestaakt. De mist was te dicht om door te spelen. Het stond op dat moment 0-0.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl