NOS NieuwsAangepast

Saif al-Islam: ik voel me goed

Saif al-Islam Kadhafi voelt zich goed na zijn arrestatie eerder vandaag. Dat zei hij tegen persbureau Reuters. De verwondingen aan zijn rechterhand liep hij naar eigen zeggen een maand geleden op bij een NAVO-aanval.

Een verslaggeefster van het persbureau sprak met hem in het vliegtuig dat hem vanuit Obari naar Zintan overbracht. Op de vraag of hij zich goed voelde, zei de 39-jarige zoon van Kadhafi alleen maar 'ja'.

"Luchtmacht, luchtmacht", zei hij toen de verslaggeefster hem vroeg waarom hij verband om de vingers van zijn rechterhad had. Toen ze hem vroeg of hij daarmee een luchtaanval van de NAVO bedoelde, zei hij: "ja, een maand geleden".

Bang

Op de foto die is vrijgegeven is te zien dat Saif een duim en twee vingers in het verband heeft. Medewerkers van Kadhafi zeiden eerder dat zijn autokonvooi op 19 oktober werd aangevallen door vliegtuigen van de NAVO toen hij vluchtte uit Bani Walid.

Saif Kadhafi werd eerder vandaag in het zuiden van Libië gearresteerd bij de stad Obari. Volgens commando's van de Nationale Overgangsregering die betrokken waren bij zijn aanhouding, was Saif erg bang. "Hij dacht dat we hem wilden vermoorden", zei een van hen tegen de verslaggeefster van Reuters.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl