Wilders: extra bezuinigen in 2012 erg moeilijk

Aangepast op

PVV-leider Wilders denkt dat het "heel erg moeilijk" wordt om met de coalitiepartijen VVD en CDA overeenstemming te bereiken over extra bezuinigingen in 2012. Dit liet hij vanmorgen in een twitterbericht weten.

De drie partijen komen er volgens Wilders alleen uit als de VVD en het CDA bereid zijn vier miljard euro extra te bezuinigen op de hulp aan ontwikkelingslanden.

Bezuinigingen

Het gaat niet goed met de Nederlandse economie en de kans bestaat dat er extra bezuinigd moet worden. Deze week maakte het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) bekend dat de Nederlandse economie met 0,3 procent is gedaald.

Premier Rutte heeft al eerder gewaarschuwd dat extra bezuinigingen wellicht nodig zijn, maar heeft nog niet aangegeven aan welke maatregelen gedacht wordt.

'Jaar van de waarheid'

Eerder zei Wilders al dat 2012 "het jaar van de waarheid" wordt voor het kabinet. Wilders noemde de gedoogconstructie "een verstandshuwelijk" en hekelde het Europa-beleid van premier Rutte.

"Het is onze intentie om het kabinet de rit uit te laten zitten, maar niet tegen elke prijs", zei de PVV-leider toen.

Somber

Het Sociaal Cultureel Planbureau presenteerde woensdag een somber rapport over de vooruitzichten voor de Nederlandse samenleving.

Het SCP vindt dat het kabinet te weinig rekening houdt met de gevolgen van de huidige bezuinigingsmaatregelen. De bezuinigingen van het kabinet-Rutte raken bijna iedereen, zegt het SCP.