NOS NieuwsAangepast

Herman Cain blundert tijdens interview

De Republikeinse presidentskandidaten hebben het af en toe moeilijk in de race naar het presidentschap. Eerst blunderde de Texaanse presidentskandidaat Rick Perry toen hij tijdens een debat niet meer wist welke drie ministeries hij wilde wegbezuinigen.

Gisteren was het de beurt aan Herman Cain. In een interview met de Amerikaanse krant Journal Sentinel uit Milwaukee wordt pijnlijk duidelijk dat Cain weinig weet van de buitenlandse politiek van de VS.

Stilte

Op de vraag wat zijn mening is over de steun van de regering-Obama aan de Libische oppositie, blijft het stil. Cain zoekt naar een antwoord. "Ok, Libië", zegt hij uiteindelijk. Er volgt weer een stilte. "President Obama heeft de oppositie gesteund, correct? Obama wilde dat Kadhafi zou vertrekken? Ik wil even zeker weten dat we het over hetzelfde hebben voor ik zeg of ik het ermee eens was of niet."

Vervolgens zegt Cain dat hij het niet met Obama's aanpak eens was, maar gelijk daarna zegt hij: "Nee, ik heb het over een andere zaak. Ik moet even nadenken. Alles draait in mijn hoofd."

Slecht geslapen

Volgens zijn campagneteam kwam Cains gedrag door het feit dat het interview al drie kwartier had geduurd en Cain maar vier uur had geslapen. "Hij was moe. Het duurde even voor hij kon antwoorden, maar hij heeft wel het correcte antwoord gegeven."

De kansen van Cain om het namens de Republikeinen op te nemen tegen Obama, worden steeds kleiner. Cain ligt ook onder vuur, omdat hij door verschillende vrouwen is beschuldigd van ongepast seksueel gedrag.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl