NOS NieuwsAangepast

Kabinet blijft zwijgen over kandidatuur RvS

Het kabinet blijft zwijgen over de mogelijke kandidaten voor de functie van vicepresident van de Raad van State. Gisteravond is de termijn om te solliciteren gesloten.

Minister Opstelten van Veiligheid en Justitie, verantwoordelijk voor de sollicitatieprocedure, wil niet zeggen hoeveel kandidaten een brief hebben geschreven, zo blijkt uit een interview voor Radio1.

"Ik ga er nu eens naar kijken. Dan ga ik eens rustig nadenken en dan hoort u ergens in december van mij," zei Opstelten na afloop van de ministerraad.

Discussie

De afgelopen weken ontstond er discussie over de opvolging van Herman Tjeenk Willink, die in februari met pensioen gaat. Minister Donner van Binnenlandse Zaken werd als belangrijke kandidaat genoemd, maar het kabinet bleef zwijgen over zijn mogelijke interesse.

Wel besloot het kabinet om minister Opstelten de sollicitatieprocedure te laten regelen. Eigenlijk is dat de taak van de minister van Binnenlandse Zaken; Donner dus, maar premier Rutte wilde "alle opties openhouden".

Koud hapje

Minister Donner wilde vandaag niet zeggen of zijn brief is aangekomen. "Op persoonlijke correspondentie ga ik in het openbaar niet in," aldus Donner.

Hij is niet onder de indruk van de mediabelangstelling over dit onderwerp. "Het is een koud hapje dat iedere keer weer opgewarmd wordt. Daar kan ik niet op ingaan."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl