NOS NieuwsAangepast

Medewerkster Moszkowicz onder vuur

De Orde van Advocaten onderzoekt of er in het proces tegen PVV-leider Wilders van belangenverstrengeling sprake is geweest. Carla Eradus, president van de Amsterdamse rechtbank, zet vraagtekens bij de rol van een medewerkster van Wilders' advocaat Moszkowicz.

De medewerkster was vroeger griffier bij de Amsterdamse rechtbank en zou bij een oud-collega informatie over het proces hebben ingewonnen. Dat gebeurde op het moment dat ze een sollicitatie had lopen bij het kantoor van Moszkowicz.

'Belachelijk'

Moszkowicz is razend over de aantijging en zegt stappen te zullen ondernemen tegen de president van de Amsterdamse rechtbank. "Ik moet nog even overleggen over hoe en wanneer dat precies zal gebeuren", zegt de advocaat.

"De beschuldigingen tegen mij van de rechtbank zijn belachelijk, er is helemaal geen sprake van belangenverstrengeling en de klacht dat mijn pleidooi te kort duurde, slaat al helemaal nergens op."

Geen officiële aanklacht

Anke Pouw, voorlichter van de Rechtbank Amsterdam, zegt in een reactie niet te snappen waar Moszkowicz zo boos over is. "Carla Eradus heeft in een overleg met de deken van de Orde van Advocaten haar zorgen geuit over een aantal gebeurtenissen in het proces Wilders. Er is geen sprake van een klacht van Eradus", zegt Pouw.

"Ik heb de heer Moskowicz ook geïnformeerd over de beschuldigingen van Eradus en hij is daar nu boos over", zegt deken van de Orde van Advocaten Germ Kemper. Hij zegt ook dat er geen officiële klacht tegen Moskowicz is ingediend, maar dat na overleg met Eradus is besloten toch een onderzoek in te stellen om de zaak uit te zoeken.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl