NOS NieuwsAangepast

Rosenthal ontbiedt ambassadeur Egypte

Minister Rosenthal van Buitenlandse Zaken roept de Egyptische ambassadeur op het matje vanwege het weigeren van een visum aan PVV-Kamerlid Raymond De Roon.

Een delegatie van de Tweede Kamer gaat komend weekend niet op werkbezoek naar Egypte, omdat De Roon het visum niet krijgt. Het bezoek van de vaste Kamercommissie voor Buitenlandse Zaken stond in het teken van de verkiezingen in Egypte.

De commissie laat weten dat ze zelf over de samenstelling van een delegatie gaat. "Samen uit, samen thuis", zegt D66-fractievoorzitter Alexander Pechtold weten.

'Grove schande'

Egypte zou boos zijn over bepaalde uitspraken van De Roon. Volgens het Kamerlid gaat het om zijn kritiek op het geweld van moslims tegen christelijke kopten in Egypte. De Roon noemde dat etnische zuiveringen.

PVV-leider Geert Wilders noemt het een "grove schande" dat Egypte De Roon een visum weigert. Hij vindt Egypte een kleinzielig land en wil dat minister Rosenthal van Buitenlandse Zaken een officieel protest indient. In een reactie zei Rosenthal dat hij de weigering van het visum betreurde.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl